2015. szeptember 14., hétfő

Évszakokról hangulatfoszlányok. /ősz/

forrás:
Megihletődtem.

"És itt van. itt  az ősz, itt van újra
Mit is mondhatnék én róla?
Szépek a színek, szépek a fák
Szép a természet, gyönyörű a táj.
Kellemesen fúj, fúj a lágy szél,
De még a napfény is néha késve, de ide ér."

Szeretem az őszt, az ősznél jobban talán még a tavasz az, amit szeretek. Majdnem hasonló az idő járás, csak éppen az ősz valami végét és valami kezdetét jelenti. A tavasz meg hát szintén, csak fordított megközelítésből. Azért belegondolva jó helyre születtünk, mert itt (jobb esetben) mind a négy évszak megtalálható, amikben nagyon szép sok jó dolog van. Minden évszakot szeretek és valójában elég fura, hogy minden évszakhoz tudok kapcsolni egy külön kort, valamiért az jut róla az eszembe.

/////// Így a nyár, amit szintén nagyon szeretek, ha nincs nagyon meleg, de egy erdősebb területen sok árnyékkal nagyon jól érzem magam a Viktoriánus korszakot juttatja eszembe. Bár ez lehet a piknikek miatt jön elő, meg a goth találkozós események miatt. Az őszt valamiért a 80-as évek Tradgoth korszakához kapcsolnám, ilyenkor nagyon szeretek ilyen régi goth rock zenéket hallgatni, vagy esetleg Bonanza Banzai-t :D napszemüveg, de már kis farmer kabátra azért szükség van.
A telet számomra a sötét középkor jellemzi, valaminek a vége. Az sem véletlen, hogy télen sokkal több ember lehangolt, mélabús, melankolikus vagy éppen depressziós. A télben van valami misztikus, ami ilyen érzelmeket vált ki az emberekből, ekkor törhetnek igazán a felszínre a filozófiai gondolatok az elmúlásról és a halálról.
Bár a természet a ruháját minden évszakban megváltoztatja de a tavaszban már újra felőröl a remény, így a tavaszról a 60-as - 70-es évek hippi korszakja az, ami először beugrik. Talán a természet élénkebb színei miatt. ///////

Forrás:
Minden évszaknak van valami varázsa. Az őszről még ami először eszembe szokott jutni az valójában  a Halloween és a tök. Az ünnep, ami sajnos nem olyan elterjedt mint Angliában vagy Amerikában vagy bárhol máshol külföldön. Nagyon szeretem a sütőtököt, a tökfőzeléket és bár még sosem faragtam, de idén szeretnék. bele rakni a kis mécseseket és nagyon jó kis hangulata lesz.





/Akarok egy olyan napszemüveget!!/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése