2015. február 19., csütörtök

E nomine

Már az előző blogomban is említettem, hogy nagy gregorian rajongó vagyok. Lenyűgöz az, hogy milyen
sokféle stílusban képesek egyes "művészek" belecsempészi a gregorian kórust is. Így tehát bemutatok most nektek egy különleges stílusú dark jellegű bandát, az E-nomine-t.

Az együttes neve az In nomine latin szóból származik, ami annyit jelent, hogy "... a nevében".
Egy német formációról van szó, akiknek a zenéjét elég nehéz bekategorizálni,mert sok stílus elem megtalálható bennük. Talán ők úgy "Monumental Dance"-nek nevezik a zenéjüket.Sajnos biztosra veszem, hogy kevesen ismerik mert egy bizonyos stílus rétegben terjedtek el.

A hallgatóság leginkább dark és goth jellegű emberkék, illetve talán még némelyik rockernek is elszokta nyeri a tetszését. Amit fontosnak tartok még megemlíteni, hogy mivel gregorian elem is van bennük, így vannak akik sátánistának vélik a zenéjüket, de az minden bizonnyal téved. Mivel bibliai szövegek szólalnak meg, még nem feltételezi azt, hogy sátánisták lennének. Bár vannak akik szerint még ez azt sem jelenti, hogy esetleg keresztények lennének.



Ami megfogott bennük és ami miatt ajánlanám: Első hallásra  nagyon érdekesnek hangzik, talán bizonyos számaikban később jelenik meg a gregorian elem. Viszont szerintem nagyon különleges az, hogy már az elektronikusabb zenékbe is belecsempészik. Bár szerintem ez az egyetlen elektronikus gregorian banda, de ha az olvasó ismer még ilyet, akkor nyugodtan ajánlhatja. Hogy kiknek ajánlom? Olyan embereknek, akik nem idegenkednek a német és a latin nyelv keveredésétől és még leginkább egy különleges hangzás világra vágynak, amit ez az együttes garantáltan biztosítani tud.




Források:
kép: rutor.org
szöveg: rockerek.hu illetve wikipedia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése