2015. november 23., hétfő

"Ha szeretet él a szívedben, boldog útra léptél. Hiszen érzés nélkül félig élsz."

A Jobb Veled A Világ Alapítvány elindította a tavaly szeptemberben kezdődő 10 hónapos ingyenes boldogságprogramot. Idén újra indult és a november a társas kapcsolathónapja alkalmából országos szeretetlánc fleshmob-ot hirdettek vasárnap délutánra, amihez a mi debreceni boldogságklubunk is csatlakozott. Célja és lényege az volt, hogy ezzel az akcióval is felhívjuk a figyelmet a társaskapcsolatok boldogság fokozó erejére. Hasonló volt, mint tavaly az adventi ölelés nap. A kedves  klubvezetőnk és klubtársaink nagyon készültek az eseményre, engedélyt kértek a szervezéshez, a rádióban is bemondták az eseményt, én is ott hirdettem, ahol csak tudtam.


Körbe vesz minket egy láthatatlan fonal, minden hol ott van. Ez nem más, mint maga a szeretet. Láthatatlan, mert  érzésekkel tudjuk tovább adni. Láthatatlan, mert nem mindenki tudja, hogy hol is keresse azt. Amikor nem az határoz meg másokat, hogy fehérek-e vagy feketék, amikor nem az a döntő, hogy homoszexuális-e vagy heteroszexuális, amikor nem az számít, hogy goth-e vagy hiphop-os amikor minden más jelentéktelennek tűnik és csak a SZERETET van, a TISZTELET, a MEGBECSÜLÉS, az ÖNZETLENSÉG, a MOSOLY. Amikor odamered nyújtani a kezedet másoknak segítőszándékkal. Bagdi Bella szavaival élve: " Amikor lehajolsz segíteni, akkor emelkedsz a legmagasabbra." Én ezt gyakran megtapasztalom, nagyon sokszor segítenek nekem mások, akár egy kedves gesztussal vagy egy jó szóval, ne félj tovább adni. A legjobb dolgok ingyen vannak. Bármikor megajándékozhatsz valakit, akár egy öleléssel, vagy egy mosollyal.Csodák léteznek, csodák mindig is voltak és mindig is lesznek. Már az is csoda, hogy szakadó esőben, "megfagyva bár, de törve nem" ilyen sokan eljöttek és csatlakoztak, vagy éppen az akció miatt vissza jöttek a leszólított idegenek. Mert a szeretetnek az eső sem állhatja az útját...Bárcsak Atlasz lehetnék, most úgy körül ölelném a világot.

"Ha szeretet él a szívedben, boldog útra léptél. Hiszen érzés nélkül félig élsz. Minden ember testvér, míg világ a világ. Kell, hogy ITT a FÖLDÖN értsük meg egymás szavát" /Mackótestvérek/





Hálás vagyok minden egyes mosolyért, amit láthattam, minden egyes szeretet jegyében történő megmozdulásért, ahol részt vehettem.Most úgy érzem ez az akció újra előre lendített. Köszönöm! Köszönöm a résztvevőknek, a szervezőknek és mindenki másnak is, aki valamilyen szinten részesülni tudott benne, még ha csak érdeklődött az esemény iránt, de nem helybéli és nem tudott eljönni. Köszönöm!

Mert JOBB VELÜNK A VILÁG! VELED IS! ;)


( az M1-en volt élőközvetítés is, akit érdekel az ITT MEGTEKINHETI)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése