2015. november 17., kedd

100. bejegyzés. Lelkitárs=szerelem?

Egy kedves barátnőm régen azt mondta, hogy tulajdonképpen minden barátság egyben szerelem is, persze nem olyan értelemben, mint ahogy a szerelem amúgy értendő. Nem sok dolog választja el a kettőt egymástól.  Vajon, ha valaki megtalálja a szerelmét, akkor a lelkitársát is?

Nehéz manapság olyan embert találni, aki tökéletesen megfelelne az elvárásainknak. Ebben a mai világban nem könnyű igazi kapcsolatot létesíteni úgy, hogy az ne a virtuális világban történjen. Ha személyesen kiszemeli az egyik a másikat, nem hogy oda menne hozzá és leszólítaná. Megkeresi facebook-on és ott ír rá. Bezzeg régen, amikor még internet se létezett... Na picit elkalandoztam. Vissza az eredeti témára.

Szóval interneten is megtalálhatjuk e a lelkitársunkat? Igen. Mi is pontosan a lelkitárs? Ki lehet a lelkitársunk?
Én valahogy úgy értelmezném ezt a szót magát, hogy egy olyan személy aki nagyon hasonlít ránk, hasonlóan gondolkodik és még hasonló dolgokat is szeretünk vagy hasonló dolgok foglalkoztatják. Egy olyan ember, akihez bármikor fordulhatunk és tud jó tanácsot osztani, aki megért még akkor is ha más nem, esetleg ha hibát követünk el és nem tudunk róla ő felnyitja a szemünket. Akivel nagyon jól érezzük magunkat és akik társaságában boldognak érezhetjük magunkat.  Ez a leírás tökéletesen megtestesíti a barátság kapcsolatát is. A világháló által is megismerhetjük a lelkitársainkat, még ha ott van az a nyamvadt kis távolság is és nem is lesz belőle olyan értelemben szerelem. Bár a férfiaknál ez a szerelembarátság dolog kicsitfurcsának tűnhet. Nem csak egy lelkitársa lehet valakinek, de jobb esetben a szerelme is a lelkitársa lesz egyben. Lényegében egy szubkultúrába tartozó egyének is simán lehetnek egymással lelkitársak is, hiszen ugyan úgy látják a világot, még ha kicsit eltérően is de azok a dolgok érdeklik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése