2015. január 31., szombat

Bagdy Emőke - Hogyan lehetnénk boldogabbak?

Nővéremtől kapott karácsonyi ajándékomat Január végén sikerült végre kiolvasnom.Talán kevesen tudják, de Bagdy Emőke lett a Jobb Veled A Világ boldogságprogram fővédnöke.A hogyan lehetnénk boldogabbak című könyve kapcsolatba hozható is lehetne a boldogságprogrammal,mivel amúgy nagyon jó és hasznos dolgokat ír, köztük olyan dolgokat is, amiket a program keretein belül már gyakoroltunk is.Ilyenek pl a hála fontossága, az optimizmus gyakorlása, jó cselekedetek, apró örömök.Ezek mellet még kitér Müller Péterhez hasonlóan a szerepek és a nőiesség megélésének fontosságára is. 
Az nem kérdés sosem, hogy a változás először önmagunkban kezdődik. A felismerés, az elfogadás az elsődleges dolog a továbblépéshez.
Aki esetleg nem csatlakozott a szeptemberben induló ingyenes boldogságprogramba,ahol 10 hónap alatt ingyenesen megtanulhatjuk, hogy hogyan lehetnénk boldogabbak, annak ajánlom,hogy ha szeretné az életébe a változást,ebből a könyvből is megtanulhatja,illetve elsajátíthatja.
Szerintem nagyon jó, hogy lényegében a programhoz hasonlóan könyvből is megtanulhatjuk, hogy hogyan tudnánk a jelenlegi nehézségekből is kihozni a legjobbat.
Valójában minden ember szeretne boldog és kiegyensúlyozott életet élni, és ha azt hisszük vagy éppen nem hisszük, a kutatások bebizonyították, hogy a boldogság tanulható folyamat, nem kell szégyellni, hogy van akinek nehezebben megy és ezért tanulnia kell.A cél ugyan az, boldognak lenni.,

2 megjegyzés:

  1. Heh,én is most irtam egy januári posztot,ami ilyen pozitív dolgokról szól az életemben :D

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jó hír, meg is lesem.:D

    VálaszTörlés