2015. augusztus 18., kedd

Légy Szép természetesen (is)

Gondolom mindenki szeretne szép és vonzó lenni, talán ez a lét elemünk- nekünk nőknek-, hogy szépek, vonzóak és kívánatosak legyünk akár az ellenkező nem számára is. De ami a legfontosabb az az, hogy mi legyünk elégedettek magunkkal. Valójában létezik csúnya ember? Egyáltalán  mi tesz valakit széppé vagy csúnyává? Mi jellemzi  csúnyát és mi a szépet?  Ezek csak elvont fogalmak, az én világomban nem lehet őket kézzel megfogni és mindjárt elmagyarázom, hogy miért nem.

"Ismertem egy lányt, akinek volt egy nővére. A lány még ugyan tinédzser évei elején
járt, de nagyon csúnyának érezte magát és féltékeny volt a nővérére, mert mindenki szépnek találta, őt meg kevésbé. Ha megismert valakit a lány, annak a személynek a nővér kellet. Ez persze nagyon rosszul érintette és sokat depressziózott e miatt. A nővér magabiztos, vidám és bulizós fajta volt, aki élvezte az életet a húga meg visszahúzódó, depis, szomorú és voltak csúnya gondolatai. Ezek után nem is kérdés, hogy miért a nővérét választották sokan. De valójában egyik lány sem volt csúnya, bár a húg erre később jött rá- nagyon későn, még ha soha sem késő- Volt, aki azt mondta neki, hogy a nővére elnyomja őt. Persze sokáig nem értette, hogy ezt hogyan kéne érteni, de valójában a húgi nyomta el saját magát a negatív gondolkodása miatt."

Szerintem minden ember szép, van egy nagyon jó barátom, aki egyszer azt mondta nekem, hogy nem az tesz széppé valakit, hogy kivan e sminkelve vagy nincs. Hanem attól lesz szép, ha mosolyog, ha boldog,és ahogyan gondolkodik, mert ami elkezdi vonzani az embereket, az a pozitív kisugárzás. De nem ártana ezzel tudatában lennünk is. Nemrég gondoltam bele abba, hogy régebben milyen sok minden volt magamon, amit nem szerettem, nem tetszett vagy éppen utáltam és inkább szabadultam volna tőle. Mostanra bele gondolva ezek annyira jelentéktelennek tűnő apróságok voltak. Minden embernek vannak szépség hibáik, talán pont ezért találták fel a sminkelést. Régebben is próbálták eltüntetni a nem kívánatos bőrproblémákat, ahogy ez napjainkban is így van. Én is szoktam sminkelni, bár manapság már nem zavar, ha smink nélkül megyek ki az utcára úgy mint régen. Sőt, többnyire randevúkra már vagy kevés sminkkel, vagy természetesen megyek. Nem akarom, hogy egy "álarcba" szeressenek bele. Egy smink sok mindent eltud tüntetni, megtud változtatni, de néha a ne féljünk megmutatni a természetes arcunkat se, mindenféle retus nélkül, mert az is ép elég gyönyörű a szépség hibáival együtt. Ha mások látják azt, hogy te sugárzol a boldogságtól, élet igenlő vagy hidd el, hogy nem a hibákat fogják észre venni rajtad! És ezt lényegében pont egy olyan barátnőmtől tanultam meg igazán, akinek egy olyan ritka arcbőr rendellenessége van, ami talán ha gyermeket szül fog elmúlni és még is vonzza magához az embereket! Nem hiába mondta azt Exupéry is: "  Ami igazán fontos, az a szemnek láthatatlan." Mikor Müller Péter ellátogatott Szepes Máriához azt mondta neki, hogy milyen szép és gyönyörű. Mária erre csak annyit mondott, hogy tudom és köszönöm. Senki nem döntheti el, hogy mi a valódi érték és mi nem az, vagy éppen ki nem az. Mindannyira szépek vagyunk-bár ezt már írtam egy korábbi bejegyzésemben is-, csak néhányan ezt elrejtjük/elrejtik. 
Ne félj megmutatni azt, hogy valójában ki vagy, ha bókolnak csak fogadd el és köszönd meg, hogy tudatosítsd ezt saját magadban is. 
Légy természetesen is gyönyörű, mert hidd el, hogy az vagy. Ha te ezt tudod magadról más is tudni fogja! :)képforrása: http://www.fanforum.com/f37/olympus-prep-%7C-my-big-fat-greek-boarding-school-*myoc*-44324/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése