2015. május 10., vasárnap

Halálközeli èlmèny: A kèpzelet játèka vagy tènyleg van valami odáát?

Mikor anyai nagymamám meghalt, egyszer csak szembe jött velem egy könyv az egyik könyvesboltban. A cìme talán az volt, hogy mennyország lètezik. Anyukámnak, mikor elmesèltem megakarta venni, de nem került rá sor. Viszont sok hasonló halálközeli èlmènyről csináltak egy filmet. Az igazi mennyország, ez a cìme.

Vajon tènyleg van valami odaát, vagy csak az elme játszik velük olyankor? A földhözragadtabb emberek szerint csak bekèpzelt dolgok, ès akinek volt már hasonlóban rèsze, sokszor mèg az igazán hìvők sem tudják elhinni, hogy valaki a mennyben járhatott.

Valaminek biztosan kell lennie a halálon tùl. Olyan sok megmagyarázhatatlan dolog szokott törtènni, amit emberi èsszel felfogni is alig lehet, ès itt nem horror filmes törtènetekre gondolok.

Valaki èrző, valaki közvetit, valaki kapocs, valaki kiválasztott, valaki gondolatolvasó ès van valaki, aki levitál. Ezekre van tudomanyos válasz?. Nincsen. Akkor mièrt nem lehet hinni, a mennyországban?

De mi van akkor, hogyha rèszben tènyleg arról van szó, hogy aki amiben hisz, az ő számára tènyleg oda kerül? A vonzás törvènyèből kiindulva.

Lehet, hogy lètezik mennyország ès lehet, hogy lètezik reinkarnáció. Az energia megmaradás törvènye miatt, biztos lèteznie kell.

A kedvenc könyvem szerint mindkettő van. De mi a bizonyìtèk, mi a garancia?Ha tènyleg tudnánk, hogy valami van, akkor nem fèlnènk ennyire a halál gondolatától.

Egy pszichologiai tanulmany szerint, olyankor az agyban olyan funkciók, hormonok keletkeznek, ami hatására kèpzelgèsek keletkeznek. De mi vany ha ez a tanulmany tèves?

Ès mi van a 21 grammal? Az mièrt kèrdès, hogy lètezik e lèlek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése