2015. március 2., hétfő

Omnia

 Talán a sötétebb szubkultúrában jártasabb egyedeknek ismerősen csenghet az Omnia név. Nem, itt nem a kávéra gondoltam. :D


A bekategorizálásokkal sosem voltam túl jóba, azért még is megpróbálom.  Bár lehet, hogy tévedek. Valójában pogány zenét játszanak még is nagyon sok stílus elemet ötvöznek az egyedi zenéjükben, és sok különleges hangszert használnak. Ilyen elemek az ír, kelta, pogány nép zene és a keleties pl indiai motívum. Hangszerekben a középkori hangszerek is megtalálhatóak mint pl: hárfa, bouzouki, gitár, dob, hegedű, zongora, síp,( oboa vagy én nem is tudom, milyen fúvós hangszer lenne)  Ami még érdekesség lehet a tudomásom szerint Holland együttesről van szó és még is jártasak az "egyéb nyelvekben" is. Így nem csak a zenei hatás fokozására használnak különböző elemeket, hanem még a dalszövegben is, a leggyakrabban előforduló a német, az angol, az ír, finn, és a hindi.

A legjobb tudomásom szerint a szövegeik többsége a természettel, a Földdel hozható kapcsolatban. majdnem tudnám úgy is jellemezni őket, mint a Faun és a The moon and the nighspirit összegyúrva. 

Amiért ajánlom az az, mert tényleg nem hétköznapi az amit nyújtani tudnak, egyszerűen csodálatos zenét csinálnak, ami engem rögtön magával ragadott és elvarázsolt, ami még érdekes lehet, hogy egy néhány számukba a jódli stílus is helyet kap. 
Amit még fontosnak tartanék kiemelni az az, hogy van mikor egy egy csodás dallam gyönyörű szép híres költőktől írt verseket zenésítenek meg vagy éppen olvasnak fel, ilyen pl Edgar Allan Poe hollója is.

Forrás: http://en.wikipedia.org/wiki/Omnia_(band)

Néhány zenei élmény tőlük










1 megjegyzés: